Soorten voegen

Er zijn verschillende soorten voegen die u kunt laten zetten. Elke voeg heeft andere eigenschappen en daarmee ook een andere prijs. Voegen stralen een bepaald beeld uit en bepalen dus voor een gedeelte het uiterlijk van de gevel. DvH Bouw kan uw voegwerk prachtig realiseren tegen een scherp tarief! We kunnen voegen op verschillende manieren en overleggen altijd wat in uw situatie het mooist is!

Knipvoeg:

Deze voeg is een voeg die een klein beetje uitsteekt buiten de wand. Vervolgens wordt deze afgesneden zodat hij een sierlijke vorm krijgt. De naam “knipvoeg” is een beetje misleidend omdat deze voeg, net als de snijvoeg, wordt afgesneden. De strakke belijning zorgt ervoor dat eventuele onregelmatigheden worden strak getrokken.

Snijvoeg:

De snijvoeg, ook wel een gesneden voeg genoemd, lijkt sterk op de knipvoeg. Het verschil is dat de knipvoeg enigszins uitsteekt ten opzichte van de steen en de snijvoeg is op gelijke hoogte. Deze manier van voegen oogt erg strak en straalt precisie uit. Het verschil met de knipvoeg is dat de gesneden voeg niet uitsteekt. Bij de gesneden voeg worden er inhammen gesneden in de voeging, waardoor deze meer ingetogen oogt.

Platvolvoeg:

De platvolvoeg is de standaard voeg. Het specie waarmee de voeg wordt opgevuld wordt perfect uitgelijnd met de stenen in uw gevel. Hierdoor kan er geen water tussen de voegen komen en dit verkleint de kans op schade aan uw gevel.

Schaduwvoeg:

De schaduwvoeg geeft een prachtige uitstraling aan uw gevel. Het ontwerp, een inwaartse afsnijding met een hoek van 45 graden, zorgt ervoor dat met direct zonlicht er een schaduweffect op uw gevel te zien is.

Bol geklopte voeg:

De bolgeklopte voeg is tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk. De voeg steekt een beetje uit en is grof afgewerkt zodat er een bolle vorm ontstaat.

Verdiepte voeg:

De naam zegt het eigenlijk al bij de verdiepte voeg. Deze voeg is een klein beetje verdiept. Dit geeft een schaduweffect en heeft als voordeel dat na een regenbui de gevel sneller opdroogt. Het verschil met de schaduwvoeg is dat de schaduwvoeg schuin is afgewerkt en de verdiepte voeg is in zijn geheel verdiept en loopt recht.

Teruggehouden voeg:

De teruggehouden voeg ligt een beetje tussen de platvolvoeg en de verdiepte voeg in. Hij is enigszins teruggehouden maar niet zo erg als de verdiepte voeg. De vorm van de steen komt zo meer naar voren.

Voegwerk maakt uw gevel uniek

Voegwerk aan uw gevel kan zorgen voor een mooie en frisse uitstraling. Uw gevel kan aan de hand van uw voegen uniek zijn. Gevels van bijvoorbeeld rijtjeshuizen hebben vrijwel allemaal dezelfde voeging. Met bijvoorbeeld een schaduwvoeg kunt u uit het rijtje springen. Deze voeg geeft een extra dimensie aan uw gevel, zeker als de zon er op staat. DvH Bouw kan u helpen om prachtig voegwerk te realiseren tegen een eerlijk tarief!

Gekleurde voegen

Het voegwerk van uw gevel kan ook nog opgefleurd worden door het toepassen van kleur. Voegen zijn namelijk in verschillende kleuren beschikbaar. Ook deze voegen zijn waterdicht en zijn geschikt voor woningen en panden. Het gebruik van kleur bij voegen kan mooi passen bij de kleur van uw gevelstenen. Zorg er wel voor dat u kiest voor één soort voegspecie zodat er geen kleurverschil optreed binnen uw gevel.

Voegwerk verwijderen

U kunt uw voegwerk verwijderen door het uit te laten hakken of het weg te laten slijpen. Het uithakken van de voegen komt vooral voor bij de wat zachtere en bredere voegen. Het uitslijpen is noodzakelijk wanneer het voegwerk wat harder is. Zeker bij oudere gebouwen met nauwe voegen. Het uithakken is sneller dan het wegslijpen. Pas als uw voegwerk is verwijderd kunt u beginnen met het laten plaatsen van nieuwe voegen. Vraagt u DvH Bouw vrijblijvend om uw mogelijkheden!

Offerte Voegwerk

Translate >>