CEMENTVLOEREN

Voordelen van een cementdekvloer

Bij nieuwbouw, aanbouw of verbouw van woningen of bedrijfsobjecten wordt de vloer doorgaans afgewerkt met een zandcement dekvloer. De deklaag van geselecteerd zand, cement en water is ideaal om leidingen voor water, (vloer)verwarming en elektra weg te werken. Eenmaal droog vormt de harde, vlakke vloer een uitstekende ondergrond voor verdere afwerking met de gewenste vloerbedekking. DvH Bouw kan u ook hiermee van dienst zijn!

 

Droogtijd

Een zandcementdekvloer is 24 uur na het leggen beloopbaar. De vloer is nog wel te vochtig om een afwerkvloer te kunnen monteren. De zandcement dekvloer droogt ongeveer 1 centimeter per week. Door aan de mortel een versneller toe te voegen kan de droogtijd worden gehalveerd. Wordt de zandcement dekvloer over een vloerverwarming gelegd, dan kan een kunststofvezel worden toegevoegd voor een betere wapening en warmtegeleiding. Deze kunststofvezels voorkomen ook krimpscheuren.

 

Afgewerkte cementdekvloer

Een verdere afwerking van de zandcement dekvloer voor specialistische toepassing is ook mogelijk. Met een vlindermachine kan de vloer worden verdicht en superglad worden afgewerkt. Ook kan een slijtvaste laag worden aangebracht door middel van een cementpapje. Dit voorkomt het ruig lopen van de vloer. Belt u DvH Bouw voor uw mogelijkheden!

Offerte Cementvloer

Translate >>